Divani

Икони

Материали

Конструкцията на всички модели ДИВАНИ ОТ ПАРАЛЕЛ се изработва от масивна дървесина и метални профили. Сглобките са посредством винтове, дибли и лепило. Това позволява постигането на здравина и сигурност на корпуса.

Използването на високо-еластичен полиуретан в седалищните части осигурява дълготраен комфорт. Съвместно със специалисти от BAYER Germany нашите технолози разработиха специален продукт High Resilience – HR пяна, който е неподатлив на  деформации, неуморим и флексибилен. Електронното управление на производствения процес на полиуретана гарантира контролирането на качествените показатели на произвеждания продукт.

За постигане правилната форма на детайла инженерите от конструктивно-технологичния отдел (КТО)  написват програмен файл за всеки един елемент на дивана – седалка, подръчник и др. Той се изготвят на високо-технологични CAD-CAM системи, а разкрояването на детайлите се извършва на контурно-режещи машини. Тези два фактора гарантират  поддържане точността на параметрите на детайла при всяко следващо разкрояване, а от там и добрата ергономичност и визия.

За допълнителен комфорт при сядане се използват специално разработени ластични колани от водещи италиански производители с дългогодишен опит. Корпусът е облечен с тънък слой полиуретан предпазващ лицевия плат от протриване и скъсване.

За балансиран преход в чувствителността между полиуретан и текстил се полага полиестерна вата и изоватекс върху седалките. Това придава допълнителна мекота и удобство при сядане.

На база опита на нашите инженери и в зависимост от вида на модела мека мебел облегалките могат да се произвеждат от различни материали:

    - от високо-еластичен полиуретан (HR пяна), изрязан в различни форми посредством контурно-режеща машина;

    - от пълнеж съставен от гранулиран полиуретан;

    - от пълнеж от кухи силиконизирани влакна;

Различните текстили и кожи (естествени и синтетични) влагани в диваните са производство на водещи и утвърдени фирми. Това гарантира тяхното качество, уникалност и дългосрочна инвестиция от страна на потребителя.Паралел
Матраци Нани
Мебели Зона
Kovafoam

Divani

КОНТАКТИ

Паралел ЕАД

ул. "Стара Планина" 175, гр. Севлиево

ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА

 675 800 60

Мобилен:  + 359 88 591 8449

                   + 359 88  998 7988

email: kovastyle@parallel.bg
            divani@parallel.bg